22 d’ag. 2008

Piméné (26/07/2008)

La zona del circ de Gavarnie és per a nosaltres la més bella i espectacular dels Pirineus. El Marc i els seus acompanyants van decidir anar a pujar un pic molt panoràmic que es diu Piméné. Té una alçada de "només" 2800 metres, però la seva posició endarrerida respecte la cadena fronterera fa que tingui un panorama impresionant. És increible poder abarcar en una sola mirada tants tresmils emblemàtics del pirineïsme (Mont Perdut, Vignemale, Neouvielle, Munia, ...).
Tenint en compte les hores de cotxe i el desnivell a superar, és millor plantejar l'excursió en dos dies fent nit al Refugi de les Espuguettes. Aquest refugi és responsabilitat del Parc National des Pyrénées, té 60 places i un sol lavabo. El seus equipaments i serveis són molt millorables, i no tens descompte per molt carnet de federat/da que tinguis.
El que és una visita ineludible per tot amant de muntanya és el Circ de Gavarnie. És un espectacle monumental de la natura, on des de l'hostal del circ a 1560 metres us veureu envoltats per parets que s'alçen fins als cims de 3000 metres. I si això no fos prou impresionant, també veureu una gran cascada que fa esclatar les seves aigües 422 metres més avall. En el nostre cas, quan vem arribar al fons del circ ja ho tapaven tot els núvols.
Doncs no ens enrotllem més, ja que la millor manera de comprendre la nostra fascinació per aquelles muntanyes és que us mireu les fotos, i que després hi aneu!

- Accés: A la sortida 12 de l'autopista A64 de Tarbes, cal seguir sempre cap el sud per la N21 i després seguir les indicacions de Luz-Saint-Sauveur i Gavarnie. En el poblet de Gavarnie, en temporada alta, el més segur és que hagueu de pagar aparcament a tot arreu.
- Punt de sortida: Gavarnie, 1365 metres
- Cim: Piméné, 2801 metres
- Desnivell: 1435 metres
- Temps
Gavarnie - Circ de Gavarnie - Refugi Espuguettes: 2h 20min
Refugi Espuguettes - Piméné: 2h 5min
Piméné - Gavarnie: 2h 45min
- Senyalització: Pals indicadors a les principals cruïlles
- Plànol: Gavarnie 1748 OT, 1:25.000, IGN
- Fotos: Cliqueu aquí

1 comentari:

Jordi Bonvehí i Castanyer ha dit...

Un bloc molt interessant company!

T'agrego...

Salut!
JORDI BONVEHI