11 de febr. 2010

Flüela Schwarzhorn (06/08/2009)

Per les vacances d'agost vaig anar al cantó suís dels Grisons (Graubünden) amb uns companys de feina. Com que volíem compaginar passejades i turisme vaig fer una inspecció de la zona amb el plànol, i vaig trobar una muntanya de 3000 metres que semblava realment accessible per fer-la com a matinal. Es tracta del Schwarzhorn (pic negre), que s'alça a 3147 metres dominant les valls de Davos. La seva facilitat radica en l'existència del Flüelapass, un port de muntanya que comunica Davos amb Susch arribant als 2383 metres d'alçada. Això fa que aquest 3000 comporti un desnivell força reduit.
Quan vem arribar allà el 6 d'agost, ens va sorprendre el fet que en el punt on arrenca el camí cap el pic hi trobem una parada del famós autobus postal suís (per suposat aquesta parada de bus rep el nom del cim). El camí és molt senzill i excessivament senyalitzat, l'únic punt conflictiu és al principi de la carena, un ressalt rocós que trobem passat el coll, on el camí ha de fer unes ziga-zagues bastant estretes. Però la quantitat i diversitat de gent que puja a aquesta muntanya mata l'aventura de fer un cim alpí, tot i que les vistes són realment espectaculars en els seus 360º, donat l'aïllament d'aquest pic. Sobretot sobta la impactant imatge del massís del Piz Bernina, punt culminant dels grisons amb els seus 4049 metres, que atreu fixament la mirada i aclapara l'atenció. L'escarpament dels vessants de la muntanya fa que haguem de tornar a baixar pel mateix camí.

- Situació: Suïssa, cantó del Graubünden
- Accés: Des de Davos o Susch agafar la carretera nº28 cap el Flüelapass. El camí comença un parell de quilòmetre més avall del vessant oriental del coll.
- Punt de sortida: Flüelapass, 2350 metres
- Cim: Flüela Schwarzhorn, 3147 metres
- Desnivell: 800 metres
- Temps: 1h 50min de pujada + 1h 25min de baixada
- Senyalització: Insistents marques blanc-vermell-blanc, pròpies dels senders de muntanya homologats
- Plànol: Wanderkarte nº113 Davos-Arosa, 1:50.000, Kompass
- Fotos: Clica aquí

1 comentari:

Pordiosero ha dit...

Molt Bona passejada per qui en té prou amb caminar menys de 4 hores i tenir bones vistes, com jo.

Ai!! el meu Bernina...