2 de jul. 2008

Pic de Cabaliros (22/06/2008)

El cim d'aquesta muntanya domina el poble de Cauterets des de 1400 metres més amunt, i té una bona vista del conjunt de cims mítics que es troben en aquesta zona, com per exemple el Vignemale. Pel vessant nord hi ha una pista que redueix molt el desnivell a realitzar, però és molt més interessant fer l'ascensió des de l'est, on ens trobarem amb un recorregut més muntanyós. S'ha de salvar un desnivell important, però el camí va pujant fent continues ziga-zagues que ajuden a portar un bon ritme de pujada.
Per aquesta excursió vem putejar el Marc de valent. Com que era la primera vegada que el nostre amo ens feia fer una excursió tan llarga, ens vem rebotar causant-li una butllofa al taló dret. Com que li va sortir a la part posterior del peu, només li feia mal quan anava de pujada, per això el cabró va anar pujant amunt mentre pogués, ja que sabia que de baixada no li molestaria la butllofa. El resultat d'això van ser un parell d'aturades tècniques, que van allargar mitja hora el temps de pujada.

- Accés: Desde Lourdes seguir en direcció Cauterets. A l'entrada del poble anar cap el barri del Mamelon Vert, i allà seguir les indicacions cap a la granja Igau
- Punt d'inici: Granja Igau, 1098 metres
- Punt final: Pic de Cabaliros, 2334 metres
- Desnivell: 1235 metres
- Temps: 4h 30min de pujada + 2h 25min de baixada
- Senyalització: Pals indicadors
- Plànol: Vignemale 1647 OT, 1:25.000, IGN
- Fotos: Cliqueu aquí

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Òstia Marc n´hi ha un bon tròs fins arrivar a dalt.
A veure si algun día puc fer una excursioneta amb tu. Això si, una mica més planeta que jo ja tinc una edat.

PERNILET ha dit...

Quina enveja que us tenim Xiruques! La nostra mestressa ens té arraconades a l'armari. Es veu que no té massa temps perquè treballa molt, però és que fins i tot és vaga per fer-nos pujar al Castell del Montgrí!
Amb les antiques xiruques d'en Marc n'hem fet moltes d'excursions. Ho trobem a faltar molt! I encara més sabent el paisatge que ens perdem.
A veure si ens podem conèixer i fer camí plegades!