7 de jul. 2008

Puigmal (29/06/2008)

El Puigmal és una muntanya molt visitada pels catalans, i amb els seus 2911 metres d'alçada és el cim comarcal del Ripollès. Però la majoria de la gent assoleix el cim sortint des de Núria, que seria l'excursió típica al Puigmal. El Marc ha pujat a aquest cim vuit vegades en la seva vida, i ens ha dit que la via que més li agrada és aquesta que us mostrem a continuació.
Es surt de l'estació d'esquí de Puigmal-Err, a la Cerdanya "francesa", i es remunta una vall força salvatge que a primera hora del matí freqüenten els isards, i un cop al coll que està per sobre de les fonts del Segre, una carena simpàtica ens porta tot planejant fins al peu de la pujada final. Per la baixada es pot optar per dos itineraris diferents, un que baixa directament a la carretera des del vessant oest del pic (el que vem fer), o l'opció més llarga de carenejar fins el Pas dels Lladres i baixar a través de les pistes d'esquí de l'estació.

- Accés: Desde Puigcerdà anar en direcció Perpinyà per la N116. A l'alçada de Santa Llocaia agafar la carretera D89 fins a l'estació de Puigmal-Err (perfectament indicat)
- Punt d'inici: Estació Puigmal-Err, final de la carretera, 2000 metres
- Cim: Puigmal, 2911 metres
- Desnivell: 911 metres
- Temps: 2h 40min de pujada + 2h de baixada
- Senyalització: Fites
- Plànol: Puigmal Vall de Núria Ulldeter, 1:25.000, Editorial Alpina
- Fotos: Cliqueu aquí